Foto: EPA

Kraljevi bez pobjede

Kiks Reala: Levanteu veliki bod u Madridu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida napravili su kiks u 3. kolu La Lige. Bod sa Santiago Bernabeua odnio je Levante, a meč je završen rezultatom 1:1.

Levante je dosta hrabro ušao u meč protiv Kraljeva i u 12. minuti meča Ivi koristi jako lošu reakciju odbrane Reala, te pogađa za prednost gostiju od 0:1.

Real je nakon pola sata igre ostao bez Karima Benzeme, koji je napustio meč zbog povrede koljena. Ipak, i bez prvog napadača domaći tim je stigao do izjednačenja, a u 36. minuti rezultat je izjednačio Lucas za 1:1.

Nastavak meča donosi pritisak ekipe Reala. Stvarali su šanse, ali završnice nije bilo. Levante je bez problema branio većinu napada i Kraljevi su bili potpuno zaustavljeni.

Najveću šansu za postizanje gola u finišu je imao Gareth Bale, ali njegov udarac glavom je otišao tik pored stative. Domaći su ostali i s igračem manje jer je crveni karton u 89. minuti dobio Marcelo, pa bi zbog udaranja protivnika mogao dobiti žestoku kaznu.

Do kraja je ostalo 1:1, pa je Real napravio prvi kiks ove sezone, dok je Levante treći meč bez poraza. Ovo im je drugi remi uz jednu pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 3. kolo:

Real Madrid - Levante 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.