Španci predlažu: Utakmice La Lige u Kini i Americi
Foto: EPA

Žele da prošire djelovanje lige

Španci predlažu: Utakmice La Lige u Kini i Americi

M. Šljivak

Rukovodstvo španske La Lige ozbiljno razmatra mogućnost da se određeni broj prvenstvenih utakmica odigra van zemlje.

Ovu vijest je za španske medije potvrdio predsjednik La Lige Javier Tebas, koji je najavio mogućnost da od naredne sezone klubovi igraju utakmice u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama.

"La Liga ima globalnu popularnost i mi želimo da dodatno proširimo naše djelovanje. Razmišljamo da neke ligaške utakmice budu odigrane van Španije. Pregovori su još uvijek u početnoj fazi, ali maksimalno podržavamo ovu ideju", rekao je Tebas.

Ista ideja pojavila se prije desetak godina u Engleskoj. Vodeći ljudi Premiershipa su željeli dio utakmica odigrati širom svijeta, ali na kraju nisu dobili odobrenje od klubova.

Potom je stvoreno takmičenje pod nazivom Internacionalni kup šampiona, kako bi publika u Aziji i Americi barem tokom ljeta mogla da vidi najbolje fudbalera na djelu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teško da će i španski klubovi podržati odluku da utakmice igraju daleko od svojih navijača, a jedini koji bi vjerovatno mogli pristati na takve utakmice su Real Madrid i Barcelona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi