Foto: EPA

Nije otputovao u Holandiju

Guardiola: Nema sukoba sa Toureom, on zna razlog

Mjesto u avionu za put u Holandiju, gdje Manchester City večeras u okviru Lige prvaka gostuje kod Feyenoorda, nije našao Yaya Toure. 

Toure je odlukom Pepa Guardiole ostao u Engleskoj, što je izazvalo sumnje kako je ponovo nastao problem na relaciji "igrač-trener", jer fudbaler iz Obale Slonovače ove sezone također ne igra ni u prvenstvu. 

Na konferenciji za medije uoči utakmice Guardiola je kazao kako ne postoji problem, te da je odluka o izostavljanju Tourea isključivo sportske prirode. 

"Pričao sam sa Toureom i on zna razlog, ali to je između mene i njega. Odluka je sportske prirode", kazao je Guardiola i potom nastavio:

"On nam je bio veoma važan prošle sezone. Imali smo šest igrača kojima je isticao ugovor, a jedini koji je ostao bio je upravo Toure, jer je veoma poseban igrač. Ipak, odluka je bila takva da on ne igra prethodne mečeve, danas također nije u timu i on zna zašto." 

Na pitanje da li će Toure igrati u narednim sedmicama, Guardiola je odgovorio:

"Nadam se, to zavisi od njega." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Utakmica između Feyenoorda i Manchester Cityja na programu je večeras od 20:45 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.