Foto: EPA

Ima samo jednog prijatelja

Saigrači okrenuli leđa Garethu Baleu

Midhat Šljivak

Gareth Bale stigao je u Madrid 2013. godine kao najskuplji fudbaler svijeta.

Velšanin je tada postao najskuplji fudbaler svijeta, ali usprkos tome uvijek je bio u sjeni Cristiana Ronalda s kojim su ga stalno upoređivali.

Četiri godine kasnije Bale nije omiljeno lice u svlačionici Reala. Gotovo svi saigrači izbjegavaju da se druže s njim, a jedini na kojeg u Madridu može računati je hrvatski fudbaler Luka Modrić.

Ovu informaciju je španskim medijima otkrio nekadašnji urednik Marce Eduardo Inda.

"Glavni igrači u svlačionicu su ljuti na Balea. Nije se zbližio niti povezao niti s jednim igračem, osim s Modrićem, kojeg poznaje iz Tottenhama",rekao je Inda.

Bale se posljednjih mjeseci konstantno povezuje s odlaskom iz redova kraljevskog kluba. Navodno bi njegova nova destinacija mogao biti Manchester United, tim kojeg je 2013. godine odbio kako bi otišao u Real.

Bale ulazi u svoju petu sezonu s Kraljevima, a u 155 odigranih utakmica postigao je 68 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sudeći prema svemu došlo je vrijeme za odlazak, pa bismo ovog 28-godišnjeg fudbalera vjerovatno uskoro opet mogli gledati u Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.