Foto: EPA

Guardiola nakon pobjede protiv Feyenoorda

"Kupili smo pet igrača kako bismo napravili iskorak"

S. Bošković

Fudbaleri Manchester Cityja su u prvom kolu Lige prvaka u gostima, u okviru grupe F, razbili Feyenoord rezultatom 4:0. 

Golove za tim iz Engleske postigli su Stones (dva gola), Aguero i Gabriel Jesus.

Građani prošle sezone nisu uspjeli slaviti niti u jednoj evropskoj gostujućoj utakmici, te je bilo za očekivati da će nakon ove pobjede najzadovoljniji biti trener tima s Etihada Pep Guardiola. 

"Prošle sezone nismo mogli slaviti u Evropi kad smo igrali u gostima i ove sezone smo to željeli prekinuti. Odigrali smo dobro i utakmicu smo otvorili golom. Svi su odigrali sjajno, ali ima još stvari na kojima moramo raditi", rekao je španski trener, pa dodao: 

"Kupili smo pet igrača kako bi napravili iskorak, poput ostalih timova u Evropi koji kupuju igrače. Bitno je vidjeti da li možemo u gostima igrati napadački, bez da primamo golove iz kontranapada", zaključio je Guardiola. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom susretu ove grupe Shakhtar je na domaćem terenu s rezultatom 2:1 bio bolji od Napolija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.