Član stručnog štaba NK Široki Brijeg

Brekalo: Klupske i moje vizije se preklapaju

U narednom periodu stručni štab NK Široki Brijeg činit će 40-godišnji Mate Brekalo. 

Brekalo je dugo godina s uspjehom radio kao kondicijski trener u HKK Široki. Invidiualno je radio s poznatim hrvatskim košarkašima Baraćem, Planinićem, Ramljakom, Pilepićem i drugima, a uz to je i viši asistent na FPMOZ-u u Mostaru. 

Prvi trening sa ekipom Brekalo je imao jučer, a nakon istog nije skrivao zadovoljstvo. 

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo nakon trinaest uspješnih godina provedenih u HKK Široki doći na mjesto kondicijskog trenera NK Široki Brijeg, također jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u BiH. Nakon razgovora sa šefom stručnog stožera Sablićem, sportskim direktorom Šilićem i ostatkom stručnog stožera, mogu konstatirati da se vizije kluba i moje osobne preklapaju te se nadam i vjerujem kako ćemo predanim radom polučiti željene rezultate, na radost mnogobrojnih navijača", istaknuo je Mate Brekalo.

Osim Brekala, u stručni štab je došao i kondicijski trener Boris Peyrek. Ranije je radio u Hajduku i kijevskom Dinamu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.