I to se dešava...

Trener Spartaka priznao: Greškom sam izveo igrača

Ekipa Spartaka iz Moskve igrala je sinoć na gostovanju kod Maribora u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona.

Ruska ekipa je uzela bod sa stadiona Ljudski vrt u Mariboru, a trener ovog tima Massimo Carrera priznao je nakon utakmice da je napravio jednu veoma zanimljivu grešku.

Naime, on je u 85. minuti zamijenio najboljeg strijelca ekipe Quincjya Promesa i to zabunom, vjerovali ili ne. Carreri se učinilo da je njegov napadač povrijeđen, pa je zbog toga odlučio da promijeni odluku i da njega izvadi iz igre. Vrlo brzo nakon toga domaći su izjednačili rezultat. 

"Zamijenio sam Promesa zabunom. Želio sam da zamijenim drugog igrača, ali Promes je pokazivao nešto na svojoj nozi i mislio sam da je povrijeđen. Nismo dobro reagovali nakon što smo poveli i to je dovelo do njihovog izjenačenja. Igrali smo dobro, kreirali dovoljno prilika, ali moram reći da je rezultat pošten. Obje ekipe zaslužile su bod", rekao je nakon susreta Carrera. 

Podsjetimo, njegov Spartak u narednom kolu grupne faze Lige prvaka dočekuje Liverpool.  

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.