Celtic i CSKA u play-offu Lige prvaka, Šehićev Qarabag ispao

Ispali Qarabag i Sparta

Celtic i CSKA u play-offu Lige prvaka, Šehićev Qarabag ispao

E. Škorić

Nogometaši Celtica i CSKA plasirali su se u play-off Lige prvaka.

Celtic je s 1:0 slavio u prvoj utakmici protiv Qarabaga, te je slavni škotski klub nulom na gostovanju izborio plasman u četvrto pretkolo.

Za azerbejdžanski klub branio je i naš reprezentativni golman Ibrahim Šehić, koji je sjajno odradio svoj posao, ali njegove kolege nisu uspjele da dođu do gola.

Još jednom su igrači Sparte i CSKA odigrali napadački, za gol više, a Moskovljani su u Pragu slavili s 3:2 i s ukupnih 5:4 idu dalje. 

Sparta je vodila 2:0 nakon petnaestak minuta igre, strijelci su bili Krejci i Fatai, ali je Musa s dva gola do 52. minute donio izjednačenje ruskom prvaku, koji je preko Džagoeva u 76. stigao i do pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sparti je otežalo i to što je u 64. minuti isključen Matejovsky. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.