Foto: EPA

Fudbaler PSG-a tvrdi

"Igram FIFA-u s Unitedom, jedinim timom iz Manchestera"

Midhat Šljivak

Dugogodišnju dominaciju Manchester Uniteda u engleskoj Premier ligi prekidalo je tek nekoliko timova.

Od 1992. godine i prve sezone Premiershipa, Crveni đavoli s Old Trafforda su osvojili 13 naslova prvaka, a dominaciju su prekidali samo Blackburn, Arsenal, Chelsea i Manchester City.

Posljednju titulu United je osvojio 2013. godine, a od tog trenutka glavni u gradu Manchesteru je postao City koji je naslijedio tron od Uniteda.

Međutim, bez ikakve sumnje, ekipa s Teatra snova je mnogo veći tim od Cityja, a to potvrđuju svi oni koji iole prepoznaju prave fudbalske vrijednosti.

Jedan od takvih ljudi je fudbaler PSG-a Thomas Meunier. On je izjavom ponizio Građane i priznao je da na igrici FIFA igra s Unitedom, kako kaže jedinim istinskim timom iz Manchestera.

"Uglavnom igram s PSG-om, ali ako biram ostale klubove, onda je to Manchester. Da, Manchester, jedini pravi tim iz ovog grada, United. Oduvijek sam bio navijač ovog kluba", rekao je Meunier i tu se nije zaustavio.

"Drago mi je što su se vratili u Ligu prvaka. Omiljeni fudbaler mi je Nemanja Matić i njega bih rado vidio u PSG-u jer je zaista odličan igrač. United ima izuzetan tim, sjajnog menadžera i navijače. To je savršen klub", istakao je Meunier.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 25-godišnji desni bek je član pariškog tima postao 2016. godine, a na Park prinčeva je došao iz Club Bruggea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.