Foto: EPA

Odličan posao Građana

City očekuje još 800.000 eura od Barce za Suareza

U Manchester Cityju željno iščekuju još jednu isplatu od Barcelone za Denisa Suareza. U kasu Građana bi trebalo stići još 800.000 eura, kao dio Suarezovog transfera iz 2013. godine.

Naime, Suarez je proveo dvije godine u akademiji Manchester Cityja prije nego što se 2013. godine vratio u domovinu i potpisao četverogodišnji ugovor s Barcelonom.

On je tada koštao Katalonce samo 3.2 miliona eura, ali je u ugovor koji je postignut s Manchester Cityjem bio uključen veliki broj klauzula koje su Građanima trebale donijeti finansijske bonuse, ukoliko Suarez "uspije" na Nou Campu.

Španski veznjak je ostavio slab utisak u Barci, u svom prvom boravku na Nou Campu, te je 2015. godine prodan Villarrealu. Ipak, prošlog ljeta je Barcelona odlučila otkupiti njegov ugovor od Žute podmornice.

Uslovi ugovora s Cityijem su nastavili važiti, a Suarez je, polako, ali sigurno, postao standardan u timu katalonskog velikana.

On je protiv Getafea upisao svoj 40. nastup u dresu Barce, što znači da je aktivirana jedna od klauzula o dodatnim bonusima za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, City će nastavljati primati 800.000 eura od Barce za svakih 10 utakmica koje Suarez odigra za katalonsku ekipu, a to će se nastaviti dok ne dostigne broj od 100 odigranih utakmice za svoj sadašnji klub.

To znači da je Barcelona do sada platila 6.4 miliona eura za 23-godišnjeg veznjaka, a njegov transfer bi ih, u konačnici, mogao koštati 11.2 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.