Visoka pobjeda Dortmunda

Aubameyang i kompanija razbili Koln

Pierre-Emerick Aubameyang i kompanija danas su očitali fudbalsku lekciju Kolnu jer su ih na domaćem terenu porazili sa visokih 5:0 u okviru 4. kola njemačke Bundeslige. 

Dortmund je 'kiksao' u prošlom kolu na gostovanju kod Freiburga odigravši 0:0, ali danas su pokazali svu moć te su osramotili ekipu Kolna. 

Golijadu je otvorio Philipp koji je mrežu gostiju zatresao u 2. minuti. Do kraja prvog dijela meča Dortmund je postigao još jedan pogodak i to preko Sokratisa za 2:0.

U nastavku se probudio i najbolji strijelac ove ekipe Aubameyang koji je u dvije minute postigao dva pogotka. Prvo je sa penala pogodio u 59. minuti, da bi samo minut kasnije nakon asistencije Piszczeka još jednom zatresao mrežu gostiju. Do kraja susreta Philipp je postigao još jedan gol i potvrdio uvjerljivo slavlje Dortmunda.

Ekipa Petera Bosza sada se nalazi na prvom mjestu tabele sa 10 bodova, baš koliko ima i Hannover. S druge strane, Koln je posljednji jer još uvijek nisu skupili nijedan bod ove sezone.

Bundesliga, 4. kolo:

Dortmund-Koln 5:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.