Oboren rekord: Bundesligaši trošili više nego ikada
Foto: EPA

Premašena prošlogodišnja cifra

Oboren rekord: Bundesligaši trošili više nego ikada

Za razliku od engleske Premier lige, Bundesliga ne objavljuje zvanične podatke o potrošnji klubova na transfere prije početka naredne godine, kada se izdaje zvanični godišnji izvještaj. Ipak, prema navodima njemačkog Kickera bundesligaši su na proteklom ljetnom prelaznog roku potrošili više nego ikada.

Naime, klubovi iz Bundeslige su na ljetnom prelaznom roku potrošili ukupno 617 miliona eura, što je za 69 miliona eura više nego na prošlom ljetnom prelaznom roku.

Kicker saopštava da je 18 bundesligaških klubova potrošilo 617 miliona eura, ali i da su ukupnih prihodi klubova od transfera bili oko 539 miliona eura.

Bayern Munchen je bio najrastrošniji, te se nakon prelaznog roka našao u minusu od oko 67 miliona eura, a najskuplje pojačanje Bavaraca je bio Corentin Tolisso koji je plaćen Lyonnu 41.5 miliona eura.

Najveći Bayernov rival Borussija Dortmund je ostvarila veliki profit, ponajviše zahvaljujući činjenici da je prodala Ousmanea Dembelea Barceloni za oko 105 miliona eura.

Ukupno je devet klubova Bundeslige je potrošilo više novca nego što su zaradili, uključujući i Schalke koji se našao u minusu od 40.9 miliona eura, uprkos činjenici da je 19 igrača napustilo ovaj klub. Istina, većina ih je otišla na posudbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I Leipzig se našao u minusu od 28.3 miliona eura, ali klub koji će ove sezone debitovati u Ligi prvaka bi naredne sezone, prvi put u historiji, mogao ostvariti veliku dobit nakon što se realizuje već dogovoreni transfer Nabyja Keite u Liverpool vrijedan 70 miliona eura.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi