Vjerovali ili ne

Dembeleova povreda donosi i jednu dobru vijest za Barcelonu!

Novi fudbaler Barcelone Ousmane Dembele baš nije imao sreće na svom početku u katalonskom klubu, s obzirom da je prilikom trećeg nastupa doživio tešku povredu zbog koje će s terena odsustvovati čak četiri mjeseca.

Mladi Francuz se povrijedio na subotnjoj utakmici protiv Getafea, a pomalo nevjerovatno zvuči podatak da njegovo višemjesečno odsustvo nosi i jednu dobru vijest za Barcelonu. 

Ousmane Dembele je ovog ljeta stigao u Barcelonu za 105 miliona eura, uz mogućnost da Katalonci doplate Borussiji Dortmund dodatnih 40 miliona eura i to zbog mnogobrojnih klauzula koje se nalaze u ugovoru.

Jedna od njih se tiče i Dembeleovih nastupa u premijernoj sezoni, a po njoj bi Barcelona morala platiti Dortmundu dodatnih deset miliona eura ukoliko ovaj 20-godišnjak sakupi 50 nastupa. S obzirom da će odsustvovati četiri mjeseca, nemoguće je da odigra toliko utakmica za Barcu ove sezone, pa će tako tih deset miliona eura (neplanirano) ostati u kasi katalonskog kluba. 

Ousmane Dembele je zbog povrede tetive lijeve noge morao napustiti utakmicu protiv Getafea nakon nepunih 25 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.