Poznato koliko će pauzirati Dembele
Foto: EPA

Problem za Barcelonu

Poznato koliko će pauzirati Dembele

Ousmane Dembele, fudbaler koji je ovog ljeta stigao u Barcelonu, povrijedio se u utakmici sa Getafeom. 

Ovaj 20-godišnji francuski fudbaler je zbog povrede tetive lijeve noge morao utakmicu napustiti nakon nepunih 25 minuta, a poslije dodatnih ispitivanja ustanovljeno je koliko će vremena morati odsustvovati sa terena.

Iako su se nadali da povreda nije teže prirode, iz Barcelone su danas potvrdili da su dodatni pregledi pokazali da će najskuplji igrač u historiji kluba morati pauzirati tri do četiri mjeseca. 

To znači da su šanse minimalne da zaigra više ove godine, vjerovatno ćemo ga na terenu vidjeti tek u 2018. Dembeleovo mjesto u će preuzeti Deulofeu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Dembele je u Barcelonu za 105 miliona eura doveden kao zamjena za Neymara. Prethodno je nosio dres Borussije iz Dortmunda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi