Pomoći trener Sarajeva pred nastup u Kupu BiH

Džakmić: Potrudit ćemo se da odigramo što bolje

FK Sarajevo će u srijedu gostovati u Doboju kod Kaknja gdje će odigrati utakmicu prve runde Kupa BiH protiv FK Mladost Doboj Kakanj.

Izabranici Husrefa Musemića su u prošlom kolu na Koševu savladali Široki Brijeg i pokazali zaista dobru igru, a pomoćni trener Sarajeva Muhamed Džakmić se nada da će ekipa i protiv Mladosti ponoviti dobru igru, iako ističe da su fudbaleri Sarajave dosta umorni nakon susreta s Širokim Brijegom.

"Veoma bitna utakmica za nas, s obzirom da se igra samo jedna. Imali smo tešku utakmicu protiv Širokog Brijega, isto tako je i Mladost igrala domaću utakmicu. Mislim da su i jedna i druga ekipa poprilično potrošene. Pogotovo mi jer smo odigrali jednu jako kvalitetnu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme u kojem smo se puno potrošili i puno trčali, ali svakako ćemo se potruditi da ovu utakmicu odigramo što bolje i da uspijemo pobijediti i proći dalje", izjavio je Džakmić, pa se potom osvrnuo i na zdravstveni bilten ekipe Sarajeva:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Situacija, što se tiče igrača, je dosta dobra, nemamo nikog ko se žali na neku povredu. Svi igrači su zdravi i spremni, sada je pitanje koliko su umorni i potrošeni. To ćemo vidjeti, imao još vremena do utakmice. Vrlo je moguće da će biti par izmjena kako bi osvježili ekipu, ali, ipak, mislim da će kostur ekipe ostati isti."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.