Da li se historija ponavlja?

Na pomolu slučaj "Pogba"? United gubi supertalenta!

Eldar Ganibegović

Znao je Manchester United u prošlosti iz svoje akademije izbaciti veoma talentovane igrače, a jedan od njih je i Paul Pogba. 

Naravno, nije samo Pogba taj, probajmo se prisjetiti i Ravela Morissona, koji je mnogo obećavao, ali nije mnogo napravio. Ne smije se zaboraviti Danny Welbeck, koji je njihov produkt. Welbeck je dosta dobro igrao u dresu Crvenih đavola, međutim završio je u Arsenalu.

Naime, United sada ima novu mladu zvijezdu, a riječ je o Angelu Gomesu. Upoznajmo se malo sa njim.

Ovaj 17-godišnjak je rođen u Londonu. Bio je kapiten Engleske u selekcijama U16, U17 i U18. Postao je najmlađi debitant Crvenih đavola, kada je na kraju prethodne sezone sa samo 16 godina i 263 dana upisao svoj prvi nastup za prvi tim.

Uglavnom Crveni đavoli imaju supertalentovanog igrača u svojim redovima, ali interesovanje za Gomesa su pokazali Juventus i Barcelona, kako navodi The Sun.

Postavlja se pitanje da li će se Unitedu desiti isti slučaj kao i sa Pogbom, kada je Francuz zbog slabe minutaže napustio Old Trafford i potpisao za Juventus. 

United je poslije toga mora velike novce izdvojiti kako bi vratio Pogbu u svoje redove.

Mladom, supertalentovanom Gomesu ugovor sa ekipom Mourinha ističe naredno ljeto, a da li će potpisati novi ili ipak napustiti Old Trafford, kao nekada Pogba, saznat ćemo u skorijoj budućnosti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.