Foto: EPA

Uči španski jezik

U Bayernu zabrinuti, Lewa se uveliko sprema za Madrid

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski (29) sprema se za polazak u Španiju, što svakako zabrinjava navijače minhenskog Bayerna.

Lewandowski je mašina za golove i u Bayernu je godinama najbolji igrač i strijelac, ali u posljednje vrijeme Poljak nije u dobrim odnosima s klubom, pošto je nedavno kritikovao transfer politiku, rekavši da se ne dovode svjetske klase već prosječni igrači i da Bayern više nije konkuretan u odnosu na druge evropske timove.

To je naravno zasmetalo mnogima u Minhenu, a Lewa je navodno već odlučio gdje će nastaviti karijeru.

Sport Bild tvrdi kako bivši centarfor dortmundske Borussije pohađa kurs španskog jezika i sprema se na odlazak u Španiju. Njegova naredna destinacija će, tvrdi spomenuti izvor, biti Madrid.

Poznato je da se 29-godišnji golgeter povezivao s Real Madridom dugo vremena, a sada sve miriše na transfer kojem se nadaju brojni navijači Kraljeva. Lewa je ove sezone u pet bundesligaških mečeva postigao čak šest golova, no pitanje je koliko će još nastupati u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim njega, Bayern bi uskoro mogao ostati i bez trenera Carla Ancelottija, ali za sada je sve u domenu špekulacija, zvaničnih objava iz bilo kojeg tabora još nema. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.