Bayern u svom stilu, Augsburg bolji od Leipziga
Foto: EPA

Bundesliga

Bayern u svom stilu, Augsburg bolji od Leipziga

E. Škorić

Sredinom sedmice igraju se mečevi petog kola njemačke Bundeslige, a večeras su završena tri meča. 

Derbi je odigran u Gelsenkirchenu, gdje je Bayern poprilično lako došao do pobjede nad Schalkeom. Godinama Schalke nije konkurentan Bayernu, pa nije to bio slučaj ni večeras.

Bavarci su poveli u 25. minuti golom Lewandowskog iz penala, koji je dosuđen uz pomoć video tehnologije. Ubrzo je James Rodriguez povisio na 2:0, a do kraja meča Vidal je potvrdio trijumf gostiju.

Bayern nakon nepotpunog petog kola ima 12 bodova, dva više od dortmundske Borussije, koja ima utakmicu manje, dok Schalke ostaje na devet bodova i zasad je petoplasirani.

Augsburg je golom Gregoritscha iz četvrte minute uspio da savlada Leipzig, te je ovo treća pobjeda i sa 10 bodova je Augsburg iza Bayerna i Borussije. Duel Wolfsburga i Werdera završen je rezultatom 1:1.

Poveli su domaći u 28. minuti kada je Origi pogodio, a u 56. Bartels postavlja konačnih 1:1. Izet Hajrović nije ulazio kod gostiju iz Bremena. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 5. kolo:
Augsburg - Leipzig 1:0 (Gregoritsch 4)
Schalke - Bayern 0:3 (Lewandowski 25, Rodriguez 29, Vidal 75)
Wolfsburg - Werder 1:1 (Origi 28/ Bartels 56)



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi