Kup BiH

Pobjede Širokog i Zvijezde 09, Vitez i Leotar ubjedljivi

Danas su odigrane utakmice šesnaestine finala Kupa BiH. Na terenima širom Bosne i Hercegovine je viđeno nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a pobjede su, između ostalih, upisali i Široki Brijeg, FK Zvijezda 09, Leotar, Olimpik i Vitez. 

U Bijeljini je odigran duel dva bh. premijerligaša, ekipe domaćeg Radnika i Širokog Brijega. Na Gradskom stadionu u Bijeljini viđen je izuzetno tvrd meč, a Širokom Brijegu je, u konačnici, bio dovoljan gol Stjepana Lončara iz 56. minute da prođe u narednu rundu takmičenja.

FK Zvijezda 09 je na svom terenu ugostila visočku Bosnu, i na kraju slavila rezultatom 2:0. Domaćini su do vodstva stigli već u prvoj minuti susreta, a strijelac gola je bio Dejan Vučić. Ispostavit će se, konačnih 2:0 je postavio je Selmir Mahmutović u 26. minuti.

Domaću pobjedu ostvario je i FK Leotar, koji je s ubjedljivih 4:0 savladao Kozaru. Leotar je poveo preko Dragana Ristića već u 3. minuti susreta, da bi isti igrač u 64. pogodio za 2:0. Nikola Meda je u 72. minuti postigao gol za 3:0, a konačnih 4:0 je postavio Vladimir Todorović u 78. minuti.

Zanimljiv susret odigran je i u Mostaru, gdje su snage odmjerili Velež i Olimpik. Na kraju su uspješniji bili gosti iz Sarajeva koji su slavili rezultatom 1:3. Olimpik je poveo u 25. minuti, a strijelac je bio Oglečevac, nakon velike greške Doljančića. Velež je poravnao preko Leinera u zadnjim trenucima prvog poluvremena, ali Olimpik do novog vodstva sitže u 56. minuti preko Armina Mahovića. Konačnih 1:3 za goste postavio je Damir Vidović u sudijskoj nadoknadi vremena.

I NK Vitez je uspio doći do osmine finala Kupa BiH gostujućom pobjedom nad FK Ljubić iz Prnjavora. Gosti su potpuno deklasirali Ljubić i na kraju slavili rezultatom 0:6. Golove za Vitez su postizali Elvis Bibić (u 20. i 49. minuti), Petar Bojo (22. minuta), Marin Vranjić (62. minuta) i Đogić Selmin (65. i 87. minuta).

Veliki podvig je napravio i Svatovac, koji je nakon penala, uspio poraziti Slaviju i doći do osmine finala Kupa BiH. Regularni tok utakmice završen je rezultatom 1:1. Svatovac je poveo preko Nervesa Okančića u 73. minuti, ali je Slavija u 85. stigla do poravnanja preko Slađana Antića. Nakon 90 minuta igre se prešlo na izvođenje jedanaesteraca. Nakon 6:5 u penal lutriji moglo je početi veliko slavlje fudbalera Svatovca.

Kup BiH - šesnaestina finala:

Radnik - Široki Brijeg 0:1

Zvijezda 09 - Bosna Visoko 2:0

Leotar - Kozara 4:0

Velež - Olimpik 1:3

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ljubić - Vitez 0:6

Svatovac - Slavija 1:1 (6:5)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.