Direktor Juventusa protivnik otkupnih klauzula

"Samo Pjanić i Higuain u Italiji imaju otkupne klauzule"

Direktor Juventusa Beppe Morata nakon sinoćnje pobjede njegove ekipe protiv Fiorentine poručio je da je oduševljen napadačem Gonzalom Higuainom iako on u posljednje vrijeme ne postiže mnogo golova. 

Navijači Juventusa okomili su se na Higuaina i njegovu nešto slabiju formu, ali Moratta je rekao da nema problem s tim i da se isplatilo dati za Higuaina 90 miliona eura. 

"90 miliona eura za Higuaina? Taj transfer se desio nakon što smo prodali Pogbu Manchester Unitedu, a mi smo oduševljeni Higuainom. Osim toga, on je veoma važan za naš stil igranja", rekao je Marotta pa nastavio: 

"Prednost u Seriji A? Veoma je rano o tome govoriti. Mnogo timova je veoma dobro poslovalo tokom prelaznog roka. Mislim da će liga biti odlučena kroz utakmice protiv najvećih rivala za titulu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moratta je također komentarisao i možemo reći sve popularniji trend tokom posljednjih godina - stavljanje otkupne klauzule u ugovore za fudbalere. 

"Otkupne klauzule za fudbalere Juventusa? To je krucijalno za odnos tima i igrača u Španiji, ali u Italiji samo Higuain i Pjanić imaju te klauzule. Ja sam protiv stavljanja otkupnih klauzula na naše igrače", rekao je on. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.