Foto: EPA

Mou i Pep bi da se ugasi Liga kup

Mourinho: Koja je svrha ovog takmičenja?

Edmir Škorić

Jose Mourinho i Pep Guardiola imaju isto mišljenje kada je u pitanju "manje bitno" takmičenje u Engleskoj.

Engleski Carabao kup danas nosi naziv Liga kupa, a Mourinho i Guardiola smatraju da ovo takmičenje nema smisla, te da bi ga trebalo "ugasiti".

Iako su igrali u izmijenjenom sastavu, City i United su lako došli do pobjeda  sredinom sedmice u Liga kupu, ali evidentno je da je znatno manji broj gledatelja na stadionima u odnosu na ligaške utakmice.

"Troši se puno energije na ovo takmičenje. Ne znam koja je svrha ovog kupa, osim što je ipak riječ o trofeju. Na njemu ti ionako niko neće previše čestitati, a kroz ovaj kup se ne može ni u Evropu", kazao je Mourinho, inače četiri puta osvajač ovog Kupa.

"Da, Jose je u pravu. Biznis je biznis, ali imamo dosta utakmica. Nije ovo loš kup za neke igrače koji manje igraju i ipak se boriš za kakakav-takav naslov, ali suvišno je trošiti energiju.Mi smo usred sedmice igrali s tvrdom ekipom koju vodi Tony Pulis (WBA, op.a), putovali smo četiri sata i nazad, a onda idemo u London, pa onda Šahtar, pa opet u London... Ipak je to previše", kazao je Pep Guardiola, čiji je City s 2:1 pobijedio WBA.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko god bilo bezveze Mourinhu i Guardioli, ovo takmičenje sigurno je od velike važnosti za neke male timove, koji imaju priliku da se pokažu na velikoj sceni i upravo to je najveća čar kup takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.