Liverpool slavio 3:2

Spektakl na King Poweru, Redsi se osvetili Leicesteru

Edmir Škorić

Nedavno je Leicester eliminisao Liverpool iz Liga kupa, ali Jurgen Klopp i njegovi igrači brzo su uzvratili i spremili osvetu. Liverpool je u sjajnom meču na King Poweru slavio sa 3:2.

Poveli su gosti u 15. minuti kada je Coutinho ubacio, a Mohamed Salah pogodio, da bi u 23. minuti Coutinho majstorski iz slobodnjaka matirao Kaspera Schmeichela.

U trenucima kada se trebalo otići na odmor, prekid za Leicester i slobodni udarac na lijevoj strani, a nakon ubačaja u peterac nastaje velika gužva, da bi potom Okazaki spretno i sretno loptu ugurao u mrežu.

Nastavak donosi nova uzbuđenja, kakva može da ponudi samo Premier liga. Henderson je u 68. minuti zabio za novu prednost Redsa od 3:1, ali Vardy minutu kasnije zabija za 2:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moglo se sve promijeniti u 72. minuti, ali je Mignolet spasio Redse, odbranivši penal Vardyju. Ostalo je 3:2 za goste, koji su sada s 11 bodova na petom mjestu, Leicester je s četiri boda ostao u donjem dijelu tabele.

Premier liga, 6. kolo:
Leicester - Liverpool 2:3 (Okazaki 45, Vardy 49/ Salah 15, Coutinho 23, Henderson 68)



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.