Foto: EPA

Krivo je - vrijeme

Mourinho našao opravdanje za lošu igru Uniteda

Manchester United je pobjedom nad Southamptonom nastavio dobar niz u engleskoj Premier ligi. 

Crveni đavoli su došli do pete pobjede u dosad šest odigranih utakmica, no igra koju su pružili na jučerašnjem gostovanju kod Southamptona nije bila na najvišem nivou, čega je svjestan i trener Jose Mourinho. 

Za lošu izvedbu svojih igrača na južnoj obali Engleske, trener Manchester United je okrivio - vrijeme. 

"Mislim da je vrijeme bilo divno. Kada god trenirali u Manchesteru, bilo to 12,12 ili 3 popodne, nikada ne bismo imali ovakve vremenske uslove. Najozbiljnije", kazao je Mourinho, te dodao:

"Posljednji put kada smo radili po ovakvom vremenu bili smo u Los Angelesu (predsezona) i u Makedoniji (Uefa Super Kup) i mislim da su svi to osjetili." 

Promjena vremena je, kako kaže, uzela danak nekim igračima. 

"Vidio sam nekoliko igrača koji su izgubili oštrinu. Imali su odličan duh i uvijek su se trudili, ali nisu imali istu oštrinu", istakao je ovaj portugalski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Temperatura u Southamptonu je za vrijeme utakmice inače iznosila 19 stepeni Celzijusa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti