Foto: EPA

Isplatila mu se borba

Fabregas: Odlazak iz Chelseaja nije bio opcija

Španski fudbaler Cesc Fabregas otkrio je da, unatoč brojnim medijskim natpisima, ni u jednom trenutku nije razmišljao da napusti Chelsea. 

Na početku prošle sezone Fabregas nije bio u prvom planu trenera Chelseaja i sve više se dovodio u vezu sa odlaskom, međutim on je unatoč tome odlučio ostati, što mu se isplatilo.

Poslije toga se ustalio u prvom timu i bio od značajne pomoći ekipi na putu ka osvajanju šampionske titule.

"Odlazak, iskreno, nije bio opcija. Znam šta mogu da pružim ekipi i iako nisam bio u timu, odlučio sam da ostanem i da se borim. Kod Contea nemate drugu mogućnost nego da se borite i da na svakom treningu i u svakoj utakmici date 100 odsto. Neću da negiram, to je bila teška sezona", kaza je Fabregas, prenosi Marca, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mnogi ne znaju šta sam sve prošao tokom tih mjeseci i da je bilo ljudi koji su išli toliko daleko da su govorili da to više nije vrijedno. Samo moja porodica zna kroz šta sam prošao", podvukao je ovaj španski fudabler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.