Foto: EPA

Bivši njemački fudbaler

Ballack: Utakmica s PSG-om će pokazati gdje je Bayern

Nekadašnji njemački reprezentativac Michael Ballack izjavio je da će gostovanje kod PSG-a biti prvi ozbiljniji test za Bayern. 

PSG i Bayern će se sastati sutra na Parku prinčeva u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka, a ovaj susret će, prema mišljenju Ballacka, biti prilika da se vide dometi minhenskog kluba. 

"Utakmica protiv PSG-a za Bayern će biti pokazatelj gdje se nalazi u Ligi prvaka. U Parizu će se vidjeti je li klub spreman da izađe na kraj sa ozbiljnom konkurencijom", smatra Ballack. 

Dotakao se legendarni Ballack i špekulacija oko eventualnih odlazaka Arjena Robbena i Francka Riberyja. 

"Vrlo je bitno kako klub i trener s njima komuniciraju. Radi se o igračima svjetske klase na zalasku svojih karijera, a komunikacija s takvima može da bude otežana. To je, uostalom, pokazala prošlost", upozorava 41-godišnji Ballack. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ballack je svojevremeno dres Bayerna nosio u periodu od 2002. do 2006. godine. Sa minhenskim klubom je osvojio tri šampionske titule i isto toliko trofeja u Kupu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.