Povreda ligamenata

Rizik se nije isplatio: Mendy teško povrijeđen

Francuski defanzivac Benjamin Mendy teško je povrijeđen.

On je prije nekoliko dana, u okviru engleskog Premiershipa, morao prije vremena napustiti teren protiv Crystal Palacea zbog povrede, a u igru je umjesto njega ušao Danilo. 

Nakon utakmice trener Manchester Cityja Pep Guardiola je rekao da će Mendy sutradan ići na dodatne preglede te da vjerovatno nije teža povreda u pitanju.

Ipak, nakon večerašnje utakmice u Ligi prvaka protiv Shakhtara rekao je sljedeće: 'Bit će van terena četiri mjeseca. Duže nego što smo mislili. Zaista mi ga je žao'. 

Podsjetimo, Manchester City je Mendyja platio čak 52 miliona funti i on je najskuplji defanzivac u historiji, ali na kraju se rizik nije isplatio jer će Francuz propustiti pola sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.