Foto: EPA

Rummenigge nakon otkaza Italijanu

"Hasan i ja nismo imali drugog izbora za Carla"

Midhat Šljivak

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti od danas više nije trener minhenskog Bayerna.

Nakon poraza u 2. kolu Lige prvaka od PSG-a i lošeg ulaska u novu sezonu Bundeslige, Upravni odbor bavarskog velikana odlučio je da uruči otkaz ovom stručnjaku.

Potvrda je stigla i od kluba, a odluku je saopštio izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge. On je u obrazloženju odluke istakao kako je Ancelotti otkaz dobio zbog neispunjenih očekivanja.

"Igre koje tim pokazuje od početka sezone nisu opravdale očekivanja koje smo imali. Utakmica u Parizu je pravi dokaz za to i određeni potezi su morali biti povučeni. To je ono što smo Hasan Salihamidžić i ja saopštili Carlu u otvorenom razgovoru nakon čega smo ga obavjestili o našoj odluci", rekao je Rummeingge, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zahvaljujem Carlu na saradnju i žao mi je što je ovako sve ispalo. On je moj prijatelj i to će ostati. Ovo je bila odluka za dobro Bayerna", dodao je legendarni Rummenigge.

Ancelotti je trener Bayerna postao u julu prošle godine, a sa ekipom je osvojio Bundesligu i dva naslova DFB Superkupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.