Ancelotti danas postaje bivši?
Foto: EPA

U Minhenu krizni sastanak

Ancelotti danas postaje bivši?

Njemački mediji, između ostalog i Bild, objavili su da bi Carlo Ancelotti danas mogao postati bivši trener Bayerna. 

U minhenskom klubu već neko vrijeme vlada velika kriza. Sve je počelo od utakmice sa Anderlechtom nakon koje je Arjen Robben javno krizikovao tim, dok je Franck Ribery prilikom izmjene bacao dres, a nova nevolja za Carla Ancelottija došla je sinoć. 

Nijemci su u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka glatko izgubili na Parku prinčeva od PSG-a (3:0), što je sramotno za klub kao što je Bayern, a nakon utakmice direktor kluba Karl Heinz Rummenigge je najavio da će sigurno biti posljedica. Iako nije rekao kakvih, špekuliše se da bi utakmica u Parizu mogla biti posljednja za Carla Ancelottija na klupi Bayerna, a u prilog tome ide i zakazani krizni sastanak.

Naime, Bild tvrdi da je će odmah po slijetanju Bayerna u Minhen biti održan krizni sastanak u klubu na kojem će Ancelotti morati puno toga objasniti šefovima, a nije isključeno ni da dobije otkaz. 

Ukoliko Ancelotti postane bivši, poziciju trenera Bayerna će privremeno preuzeti dosadašnji pomoćnik Willy Sagnol. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi