Foto: EPA

Portugalac optužen za utaju poreza

Mourinho prvo mora na sud, a onda na 'megdan' bivšem klubu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho će se pojaviti pred španskim sudom, gdje će se očitovati o krivici na optužbe o utaji poreza. Prvo ročište je zakazano za 3. novembar, a Mouirnhov Manchester United će samo dva dana kasnije, 5. novmebra, odmjeriti snage s Chelseajem u Premier ligi.

Mourinho je u nekoliko navrata istakao da nije uradio ništa loše, te da nije kriv za prekršaje koji mu se stavljaju na teret. Ipak, on će to morati dokazati pred sudom u Madridu. Ono što je nezgodno za trenera Uniteda jeste da će se na ročištu u Madridu morati pojaviti u vrijeme kada se njegova ekipa priprema za veliki premierligaški derbi, 5. novembra na Stamford Bridgeu.

Portugalski stručnjak se tereti za utaju poreza u iznosu od 3.3 miliona eura, u periodu dok je bio trener Real Madrida.

Nakon što je optužnica podignuta u junu ove godine, agencija Mourinhovog menadžera Jorgea Mendesa je objavila zvanićno saopštenje.

"Jose Mourino, koji je živio u Španiji od juna 2010. do maja 2013. godine je platio više od 26 miliona eura poreza, po prosječnoj stopi od 41%. U potpunosti je prihvatio zakonske preporuke španskih vlasti i 2015. godine postigao nagodbu, kada je u pitanju period od 2011. do 2013. godine", stajalo je, između ostalog, u saopštenju Mendesove agencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.