Teška povreda Francuza

Valjda ovo nije kraj: Poznato koliko će Ribery pauzirati

Edmir Škorić

Veznjak Bayerna Franck Ribery zadobio je tešku povredu u remiju protiv Herthe u Berlinu.

Bayern je još jednom kiksao, odigrao je 2:2 s Herthom iako je dvaput vodio, a nesrećama za Bayern ne nazire se kraj, pa je nakon svih problema stigla i povreda iskusnog Riberyja.

Francuz se već dugo vremena muči s povredama i ova bi mogla da bude kap koja je prelila čašu, odnosno nakon ovoga bi Ribery mogao donijeti odluku o opraštanju.

Njemački Sky objavio je danas kako su stradali ligamenti koljena, te da će Ribery pauzirati najmanje dva, a najviše tri mjeseca. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ranije je Bayern na duži period ostao bez Manuela Neuera, a probleme s povredama ima i Arturo Vidal. Bavarcima ne ide u posljednje vrijeme, pa im vijest o povredi Riberyja dolazi u najgore moguće vrijeme.

Bayern nakon sedam kola ima 14 bodova, pet manje od vodeće Borussije Dortmund, zasad jedine neporažene ekipe u Bundesligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.