Antonio Razzi za SunSport

"Kim obožava Manchester, mada je često bio na San Siru"

Edmir Škorić

Kim Jong-un, vrhovni vođa Sjeverne Koreje, veliki je navijač Manchester Uniteda i to nije nikakva tajna.

Ekscentrični italijanski senator Antonio Razzi blizak je prijatelj Jong-unu, a za SunSport je pričao kako je kontroverzni vođa Sjeverne Koreje neko ko obožava lijep nogomet i ko ne propušta veće utakmice.

"Da li je Kim poput Erica Cantone ili Ibrahimovića? Ne, on je jednostavno Kim. Jedinstven", kazao je Razzi, dodavši:

"Voli Manchester United, voli nogometne majstore i ne propušta veće turnire. Dok je studirao u Švicarskoj, stalno je pratio mečeve na San Siru".

Italijanski senator je također istakao da je Kim oduševljen zbog činjenice da se sve veći broj igrača iz Sjeverne Koreje probija u evropskim ligama, a očekuje da u Premier ligi neki od njih dobiju šansu u budućnosti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.