Foto: EPA

Smatra trener Arsenala

Wenger: Barcelona će otežati stvari ako dođe u Premier ligu

Arsene Wenger govorio je za britanske medije o mogućnosti da Barcelona zaigra u Premier ligi. 

Eventualno razvdajanje Španije od Katalonije bi dovelo do velikih promjena u španskom nogometu. Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu kazao je da bi Blaugrana u slučaju otcjepljenja mogla napustiti Primeru, pa se stoga već sada postavlja pitanje u kojoj bi onda ligi igrali Messi i društvo. 

Jedna od opcija je - Engleska.

"Ako Barcelona želi da se priključi Premier ligi, to će svima dodatno otežati stvari. To je zanimljivo i biće incidenata u sportskom smilu, pošto je to počitički klub. Bilo bi interesatno i vidjeti kako bi odgovorili na igru u našem prvenstvu. Imamo dovoljno klubova (20), ali ako želite na povećate na 24, prije španskih moramo da pozovemo škotske klubove", kazao je Wenger, prenosi Sky Sport. 

Negdje se spominje i mogućnost formiranja katalonskog prvenstva, no tu bi Barcelona bila bez konkurencije, pa samim tim ta ideja i nije toliko privlačna. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.