Foto: EPA

Prema izboru Asocijacije profesionalnih fudbalera

Romelu Lukaku igrač mjeseca u Premier ligi

Napadač Manchester Uniteda i belgijske reprezentacije Romelu Lukaku je proglašen najboljim igračem mjeseca septembra u Engleskoj, prema izboru Acosijacije profesionalnih fudbalera.

Osim Lukakua, u izboru su bili i Alvaro Morata, David Silva, Kevin De Bruyne, Sergio Aguero i Harry Kane, ali je nagrada ipak otišla u ruke korpulentnog Belgijanca.

Lukaku se nalazi u odličnoj formi od kada je ljetos na Old Trafford stigao iz Evertona, te je jedan od najzaslužnijih što se Crveni đavoli nalaze u vrhu tebele Premier lige.

Samo u mjesecu septembru je uspio postići četiri gola u isto toliko premierligaških utakmica. Belgijanac je u istom periodu uspio upisati i jednu asistenciju, te stvoriti šest prilika svojim saigračima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.