Iznenadio izborom

"Samo jedan igrač bi bio siguran u mojoj idealnoj postavi"

Legendarni škotski stručnjak Sir Alex Ferguson proveo je čak 27 sezona na klupi slavnog Manchester Uniteda. Kroz njegove ruke prošlo je bezbroj sjajnih fudbalera i upravo zbog toga Fergiju je bilo nemoguće odabrati idealnu postavu od tih igrača.

Iako su to Englezi u nekoliko navrata tražili od Fergusona, on je uvijek izbjegavao dati odgovor na to pitanje, a obrazloženje je bilo sljedeće:

"Ljudi me pitaju: Koji je tvoj najbolji tim u Manchester Unitedu? A, to je prosto nemoguće izabrati. Pogledajte napadače koje sam imao: McClair, Hughes, Cole, Cantona, Van Nistelrooy, Saha, Ole Gunnar Solskjaer, Yorke, Teddy Sheringham. Onda, pogledajte napadače iz novijeg vremena - Rooney, Van Persie, Chicharito. Kako da odaberem jednog od njih? Možda bih izabrao Cantonu i još jednog", rekao je Ferguson pa je ipak odabrao jednog igrača koji bi bio siguran u prvih 11.

"Iskreno, rekao bih da bi Denis Irwing bio siguran u najboljem timu kojeg sam imao. Na jednoj utakmici na Highburyju on je imao jedan loš pas i Bergkamp je postigao gol. Nakon meča mediji su mi rekli da sam vjerovatno razočaran tim pasom, a ja sam odgovorio: Pa dobro, jedna greška u deset godina, nije to tako loše", rekao je Ferguson.

Podsjetimo, Irwin je igrao za Manchester United od 1990. do 2002. godine i za to vrijeme je skupio čak 368 mečeva te je postigao 22 gola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.