Cesc priznao nakon 13 godina: Pogodio sam Sir Alexa pizzom
Foto: EPA

Fabregas o incidentu nakon utakmice

Cesc priznao nakon 13 godina: Pogodio sam Sir Alexa pizzom

Midhat Šljivak

Veznjak Chelseaja Cesc Fabregas priznao je nakon 13 godina kako je legendarnog menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona pogodio pizzom.

Ovaj zanimljiv događaj se dogodio 2004. godine dok je španski fudbaler nosio dres Arsenala, a meč su igrali protiv velikog rivala Manchester Uniteda.

Namjere nije bilo, a Fabregas je objasnio šta se tačno desilo.

"Čuo sam buku i izašao sam da vidim šta se dešava. U ruci sam imao komad pizze i vidio sam Sola Campbella, Rija Ferdinanda i Martina Keownda kako se naguravaju. Želio sam da uletim, ali nisam znao kako da to učinim i zatim sam komad pizze bacio prema njima. Nekoga sam pogodio, nisam znao koga, ali sam zatim shvatio da je to Sir Alex. Izvinio sam mu se istog trenutka i stvarno nisam imao namjeru da to napravim", rekao je Fabregas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O ovom incidentu pisao je i Sir Alex u svojoj autobiografiji, a Cesc  je konačno i potvrdio kompletnu priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi