Foto: EPA

Prokomentarisao situaciju

Ancelotti: Otkaz? Smiren sam, Bayern je prošlost

Italijanski trener Carlo Ancelotti prokomentarisao je otkaz koji je nedavno dobio u Bayernu. 

Nastupi Bayerna od početka sezone nisu bili u skladu sa očekivanjima čelnika kluba, a ubjedljiv poraz od Paris Saint-Germaina (3:0) je pokazao da su promjene na klupi neophodne odmah, pa je Ancelottiju uručen otkaz. 

Ancelotti na svoj boravak u Minhenu gleda bez većih problema. 

"Ja sam od onih koji znaju da otkaz pripada karijeru i nisam zatečen. Jedna avantura je gotova i sada se spremam za nove izazove", kazao je Ancelotti, te dodao:

"Inače sam po prirodi smiren čovjek, takav mi je karakter. I sada sam smiren, ne znam zašto da budem nervozan. Šta se dogodilo? Bayern je prošlost." 

Osvrnuo se Ancelotti i na medijske natpise da se svlačionica okrenula protiv njega.

"S igračima sam uvijek imao dobar odnos. Trudio sam se da svima ukažem poštovanje i da ih podjednako dobro tretiram. Tako je bilo i u Bayernu, nije bilo većih problema s igračima. O tome da su oni bili protiv mene ništa ne znam", rekao je, između ostalog, Italijan. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Italijan se ne misli brzo vraćati na trenersku klupu, pošto je odlučio da se u narednih deset mjeseci malo odmori od fudbala. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.