Chasson Randle postao Kralj

NBA igrač stigao u Real

M. Šljivak

Madridski Real će u ostatku sezone biti znatno ojačan na poziciji playmakera.

Novi član Kraljeva iz Madrida postao je američki bek Chasson Randle koji je s Realom potpisao ugovor do kraja sezone.

Radi se o košarkašu koji je protekle sezone imao NBA iskustvo. Nastupao je za New York Knickse i Philadelphia 76erse. Odigrao je ukupno 26 utakmica i ubacivao je preko pet poena po meču.

Međutim, Knicksi za koje je igrao od februara nisu računali na njega u novoj sezoni. Dobio je otkaz, pa je odlučio da karijeru nastavi u Evropi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je bio najkonkretniji u pregovorima s njima. Odlučio je da potpiše za španskog velikana gdje će provesti narednu sezonu.

Zanimljivo je svakako da je Randle profesionalnu karijeru počeo u Evropi. Igrao je sezonu za češki Nymburk, a kasnije je otišao u NBDL ligu gdje je igrao za Westchester i Delaware.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.