Mladi Senegalac odbio da igra za United

Edmir Škorić

Senegalac Krepin Diata igra u norveškom Sarspsborgu, ali je imao veliku šansu da obuče dres Manchester Uniteda.

Za mnoge igrače je san da zaigraju na Old Traffordu i on se lako mogao ostvariti mladom Diatti, ali je 18-godišnjak odbio poziv Josea Mourinha, koji je pratio skaute da ga prate proteklih godinu i pol.

"Cilj je da uigra. Nije spreman za veliki evropski klub. Želi da ide postepeno u karijeri", rekao je skaut koji ga je pratio za FootMercato.

On je ove sezone u 16 nastupa u prvenstvu Norveške postigao dva gola. 

"Nisam znao da me United posmatra, ali bilo bi pravo ostvarenje sna ako bi prešao u Manchester", rekao je mladi igrač za TV2. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da sam dovoljno dobar, ali igram za Sarpsborg i volim ovaj klub. Vidjet ćemo šta će se desiti u budućnosti", dodao je Diatta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.