Foto: EPA

Panama slavi veliki uspjeh

Nacionalni praznik zbog plasmana na Mundijal

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Paname po prvi put će u historiji igrati na Svjetskom prvenstvu.

U kontroverznoj završnici meča protiv Kostarike, Panama je kontroverznim golom slavila sa 2:1, te je zahvaljujući kiksu SAD-a ova selekcija osigurala treće mjesto u grupi i plasman u Rusiju.

Veliko veselje nastalo je u Panami nakon pobjedničkog gola. Slavi se u kompletnoj državi, a predsjednik Juan Carlos Varela je 11. oktobar proglasio nacionalnim praznikom.

"Glas naroda sam čuo. Slavićemo ovaj historijski dan za Panamu. Srijeda je nacionalni praznik", napisao je Varela na Twitteru.

Škole i državna preduzeća danas u Panami ne rade. Sve je podređeno slavlju i biće organizovane velike fešte širom države.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.