I Panama kandidat za Brazil

Gužva u CONCACAF zoni

I Panama kandidat za Brazil

M. Maksimović

U CONCACAF zoni kvalifikacija za SP za sada je velika gužva i po svemu sudeći moglo biti vrlo zanimljivo do samog kraja. Zanimljivo, jedina neporažena selekcija u tri kola je Panama. 

Selekcija nekada poznatog napadača, Delyja Valdesa ima pet bodova na prvom mjestu, nakon pobjede nad Hondurasom 2:0. Luis Tejada i Blas Perez su bili strijelci za selekciju koja je osam utakmica neporažena. Posljednji poraz Panama je upisala u susretu sa Španijom, dok je u kvalifikacijama šest utakmica zaredom nesavladana. 

 

Sa druge strane uvijek jaki Meksiko se muči. U tri utakmice nema pobjedu, iako je igrao dvije kući. Duel na Azteca stadionu protiv SAD-a je završio bez golova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Costa Rica se oporavila nakon poraza u Coloradu pobjedom protiv Jamajke. Golove za 2:0 postigli su Michael Umana i Diego Calvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.