Tuga u Panami: Ubijen reprezentativac ove zemlje

Henriquez upucan ispred svoje kuće

Tuga u Panami: Ubijen reprezentativac ove zemlje

E. Čaušević

Tužne vijesti stižu nam danas iz Paname gdje je reprezentativac ove zemlje, Amilcar Henriquez ubijen u sačekuši koja se desila blizu njegove kuće.

Ovaj 33-godišnji fudbaler slavnog panamskog kluba Arabe Unido ubijen je u Colonu u blizini svoje kuće u sačekuši. Henriquez je želio napustiti svoju kuću, a nekoliko trenutaka nakon što je izašao na ulicu napadač je ispalio nekoliko metaka u njega i njegova dva prijatelja.

Henriquez je prevezen u jednu od obližnih bolnica gdje su doktori dali svoj maksimum da spase njegov život, ali na veliku žalost to nisu uspjeli. Henriquez je bio jedan od igrača koji je najviše poštovan u Panami od strane ljubitelja fudbala.

Posljednji nastup imao je u zadnjem meču kvalifikacija za SP 2018. protiv Sjedinjenih Američkih Država kada je u igru ušao u finišu utakmice. Za reprezentaciju Paname odigrao je 85 utakmica, a FS ove zemlje je sa velikom tugom objavila vijest da je Henriquez ubijen.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"S velikom i dubokom tugom želimo saopštiti da je naš reprezentativac Amilcar Henriquez preminuo. Neka Bog čuva tvoju dušu, Mickey", navodi se u saopštenju FS Paname. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti