Otkrio za Bild

Aubameyang: Imao sam dozvolu da odem iz Borussije

Gabonski napadač Peirre-Emerick Aubameyang otkrio je da je tokom ljeta imao mogućnost da napusti Borussiju. 

O transferu Aubameyanga (28) se mjesecima špekulisalo. Nakon što je prošle sezone bio najbolji strijelac Bundeslige, Aubameyang je 'na stolu' imao ponude iz Kine, želio ga je i Milan, dok je on žudio za odlaskom u Real Madrid.

Od cijele priče na kraju nije bilo ništa i Aubameyang je unatoč dozvoli Borussije da promijeni sredinu ostao član crno-žutih. 

"U jednom trenutku tokom ljetnog prijelaznog roka sam mogao otići. Sve sam dogovorio sa čelnicima Borussije, ali do transfera nije došlo. Bez obzira na to, u Dortmundu sam se uvijek osjećao dobro i Borussia mi je kao porodica", kazao je Aubameyang, prenosi Bild. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa sjajnim partijama Aubameyang je nastavio i u novoj sezoni. Na 11 odigranih utakmica, uključujući sva takmičenja, postigao je 13 pogodaka i upisao jednu asistenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.