Borussia Dortmund ne misli stati
Foto: EPA

Bundesliga

Borussia Dortmund ne misli stati

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je danas u Augsburgu slavila s 2:1 u susretu 7. kola njemačke Bundeslige.

Borussia je nastavila da pruža sjajne partije i sa nova tri boda izdvojila se na vrhu, a u sedam mečeva postigla je 21i primila samo dva gola.

Goste je u vodstvo doveo Ukrajinac Yarmolenko golom petom, ali je već u 11. minuti Caiuby izjednačio na 1:1. U 23. minuti nova majstorija gostujućih igrača, ovaj put Kagawe i to se ispostavilo konačnim rezultatom.

Mogao je Aubameyang ovjeriti pobjedu Dortmunđana u 80. minuti, ali je promašio penal. Srećom po njega i saigrače, ostalo je 2:1 za goste.

Istim je rezultatom Eintracht u Frankfurtu uz golove Rebića i Hallera savladao Stuttgart, dok je s 2:1 slavila i Borussia Moenchegladbach protiv Hannovera i to kasnim golom s penala. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Duel Wolfsburga i Mainza nije donio pobjednika (1:1).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi