Veliki talenat

Mladog golmana Manchestera traži čak 14 klubova

Mladom golmanu Manchester Uniteda Deanu Hendersonu se vjerovatno smiješi dobra karijera. On se trenutno nalazi na posudbi u ekipi Shrewsbury Towna, a ugovor sa Manchester Unitedom mu ističe narednog ljeta.

To su primjetili brojni evropski klubovi, tačnije njih 14, i svi ga žele vidjeti u svojim redovima, barem tako izvještava engleski The Mirror. 

Podsjetimo, Henderson je bio član Engleske U20 reprezentacije koja je prošlog ljeta osvojila Svjetsko prvenstvo pobjedom protiv Venezuele u velikom finalu. On je tada privukao pažnju engleskih timova, ali osim njih interesuju se i tri evropska velikana. Arsenal, Tottenham, Chelsea, Watford, Stoke City, WBA, Southampton, Aston Villa, Wolves, Nottingham Forest, Udinese, Benfica i Olympiakos su zainteresovani za usluge ovog golmana koji ima tek 20 godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je karijeru započeo u Manchester Unitedu, a do sada je, prije Shrewsburyja bio na posudbama u Stockportu i Grimbseyju. Ugovor mu sa Crvenim đavolima ističe narednog ljeta, a teško je vjerovati da će uskoro dobiti priliku na golu pored Davida De Gee, Sergija Romera i Joela Pereire. 

Pregovori oko njegovog novog ugovora će sigurno biti vođeni, a zainteresovani timovi će pričekati da vide kako se situacija odvija kada je u pitanju ovaj talentovani golman. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.