Foto: EPA

Bundesliga, 8. kolo

Prvijenac Salihovića za HSV, Bayern ubjedljiv

Proslavljeni stručnjak Jupp Heynckes je prvi put, od povratka, sa klupe vodio ekipu Bayerna u visokoj pobjedi nad Freiburgom rezultatom 5:0.

Bavarci su dominirali tokom čitave utakmice, a do vodstva su stigli u 8. minuti, kada je fudbaler gostiju Schuster nespretno intervenisao i pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Gol za 2:0 postigao je Coman u 42. minuti, te se ovim rezultatom otišlo na odmor. Bayern je i u drugom poluvremenu nastavio u odličnom ritmu, a Alcantara je u 63. minuti sjajnim pogotkom sa distance donio prednost od 3:0 svojoj ekipi.

Za 4:0 je pogodio Robert Lewandowski u 75. minuti. Sjajni Poljak je rutinski prevario golmana gostiju nakon asistencije Mullera, a konačnih 5:0 postavio je Kimmich u posljednjim trenucima susreta.

Fudbaleri Schalkea su uspjeli doći do velike pobjede na gostovanju Herthi. Iako je prvo poluvrijeme proteklo u neizvjesnom nadmetanju, u 44. minti Haraguchi dobija crveni karton zbog grubog prekršaja i ostavlja Herthu sa desetoricom na terenu.

Schalke je u drugom poluvremenu krenuo sa silovitim napadaima, a do vodstva su gosti stigli u 54. minuti. Darida ruši fudbalera Schalkea u svom kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Goretzka pogađa za 0:1. Pobjedu Schalkea je potvrdio Brugstaller u 78. minuti.

Do pobjede je stigao i Mainz koji je sa 3:2 savladao HSV. Mainz je poveo već u drugoj minuti preko Maxima, ali HSV samo sedam minuta kasnije stiže do izjednačenja.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, ali Mainz početkom drugog dijela stiže do nove presnoti. Igrala se 52. minuta kada je Bell pogodio za 2:1, da bi samo šest minuta kasnije Latza pogodio za 3:1.

Ipak, HSV je do kraja utakmice uspio smanjiti na 3:2, a strijelac gola je bio naš Sejad Salihović koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne u 92. minuti. Inače, bh. fudbaler je u igru ušao u 79. minuti umjesto Wooda.

Kada je u pitanju ekipa Mainza, bh. reprezentativac Kenan Kodro je u igru ušao u 88. minuti, umjesto Oztunalija.

Frankfurt je stigao do gostujuće pobjede nad Hannoverom rezultatom 1:2. Poveli su gosti u 10. minuti preko Hallera, ali Hannover ipak stiže do izjednačenja u 36. minuti. Strijelac gola za domaćine bio je Sane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rezultat iz 36. minute je stajao na semaforu sve do finiša susreta, ali onda Rebić u 90. minuti pogađa za 1:2 i pobjedu Frankfurta.

Zanimljiv susret su odigrali i Hoffenheim i Augsburg i na kraju remizirali rezultatom 2:2. Svi golovi su viđeni u nastavku, a Hoffenheim je poveo preko Hubnera u 52. minuti. Ipak, gosti dolaze do 1:1 u 75. minuti preko Gregoritscha. Hoffenheim, međutim, dolazi do novog vodstva u 85. minuti, kada pogađa Uth. Kada su svi očekivali pobjedu domaćina, Vlogt u 90. minuti posprema loptu u vlastitu mrežu i donosi vrijedan bod Augsburgu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.