Sigurna pobjeda tima iz Simin Hana

Sloga nadigrala Rudar i zasjela na lidersku poziciju

Samir Mlaćo

Nogometaši Sloge Simin Han su novi-stari lider na tabeli Prve lige Federacije BiH.

Izabranici Darka Vojvodića danas su u okviru 11. kola savladali Rudar iz Kaknja sa 3:0 (1:0).

U prvom poluvremenu nije bilo puno uzbuđenja, a prvu priliku u 22. minuti imao je Stokić koji nije bio precizan nakon ubačaja Efendića. Na drugoj strani samo minut kasnije kapiten Kobilica je šutirao, ali prečka je spasila domaće.

Gosti su u tim momentima djelovali agilnije, ali u 29. minuti vodstvo Sloge. Ubacio je Ostojić, a Stjepanović makazicama u padu donio vodstvo svom timu.

U drugom poluvremenu Sloga ovjerava važnu pobjedu. Igrao se 58. minut kada je u šesnaestercu gostiju srušen Stjepanović. Siguran sa 11. metara bio je iskusni Joco Stokić i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Simin Hanu.

U 71. minut korner za domaće i Stjepanović matira Ratka Dujkovića za visokih 3:0. Do kraja nije bilo uzbuđenja.

Ovom pobjedom Sloga je ponovo lider na tabeli i sada ima 25 bodova, dok je devetoplasirani sa 14.

FK Sloga SH. - FK Rudar Kakanj 3:0 (1:0)

FK Sloga H.: Hamzabegović, Mitrović, Efendić, Moranjkić, Ibrahimović, Stjepanović, Kojić, Habibović, Ostojić, Stokić, Vukmirović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Dujković, Alić, Hrustanović, Hećo, Smolo, Kobilica, Kukić, Čiva, Musić, Čaluk, Hrvat. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.