Foto: EPA

Liga prvaka

Cityju derbi protiv Napolija

Edmir Škorić

Manchester City je u derbiju grupe F ugostio Napoli, te je slavio s 2:1 i s maksimalnih devet bodova na vrhu je tabele.

Samo devet minuta bilo je domaćinu potrebno da povede, kada je Raheem Sterling izbliza odbijanac pospremio u mrežu, a prethodno je Kyle Walker šutirao.

Već u 13. minuti raspoloženi tim Pepa Guardiol imao je 2:0. Kevin de Bruyne je asistent, a Brazilac Gabriel Jesus se upisao u strijelce.

City je imao još nekoliko šansi u prvom dijelu, mada je najbolju propustio gostujući nogometaš Dries Mertens, kada je promašio penal u 38. minuti. U nastavku meča novi penal za Napolitance, Diawara je zabio, no ostalo je 2:1 za Građane.

Napoliju dodatne probleme stvara Šahtar, koji je s 2:1 slavio u Rotterdamu protiv Feyenoorda.Bernard je bio dvostruki strijelac za goste iz Donjecka, dok je Berghuis prethodno u osmoj minuti zabio za radost Feyenoorda, koja na žalost domaćih nije dugo potrajala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Poslije tri kola City ima devet, Šahtar šest, Napoli tri boda, dok je Feyenoord i dalje bez bodova. 

Grupa F, 3. kolo:
Manchester City - Napoli 2:1 (Sterling 9, G. Jesus 13/ Diawara 73 - penal)
Feyenoord - Šahtar 1:2 (Berghuis 8/ Bernard 24, 54)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.