Legenda ponovo u ringu

Povratak Badra Harija u spektakularnom meču

Midhat Šljivak

Najpopularniji kickboxer svijeta, Marokanac Badr Hari (32), uskoro će završiti služenje zatvorske kazne.

Marokanac je u aprilu otišao na služenje sedmomjesečne kazne zbog osude za fizički napad iz 2012. godine i očekuje se da će sredinom novembra izaći na slobodu.

Badr je u zatvoru svakodnevno odrađivao treninge. Imao je vrhunske uslove za trening i fizičku pripremu koja će mu sasvim sigurno dosta značiti po povratku u ring.

To će se desiti već za nekoliko mjeseci. Holandski mediji tvrde da će legendarni marokanski borac imati veliki obračun sa Gloryjevim prvakom teške kategorije Ricom Verhoevenom i da je meč već zakazan za mart 2018. godine.

Hari je posljednji meč imao upravo protiv Rica. Zbog povrede ruke predao mu je meč u drugoj rundi meča održanog 10. decembra prošle godine u njemačkom Oberhausenu i nakon toga konstantno kruže priče o revanšu.

Očigledno je da je dogovor konačno postignut. Svi jedva čekaju povratak legende u ring, a izazov od Verhoevena jednostavno ne može biti veći.

Marokanac je u karijeri odradio 119 borbi u kojima je zabilježio čak 106 pobjeda, dok je Verhoeven na omjeru od 52 pobjede i 10 poraza uz jedan neriješen meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.