Predsjednik Čelika nakon žrijeba Kupa BiH

Memišević: Prvenstvo je prioritet, ali možemo proći Rudar

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u okviru osmine finala Kupa BiH igrat će protiv Rudara u Prijedoru. Zeničani su sigurno dobili protivnika po mjeri, budući na loše igre i poziciju u kojoj se nalaze u Premijer ligi BiH.

Predsjednik kluba Jasmin Memišević se osvrnuo na današnji žrijeb, na kome je ispred kluba s Bilinog polja bio prisutan.

"Mogli smo dobiti i goreg, ali i lakšeg protivnika. Ipak, Rudar igra u rangu ispod Premijer lige, tako da nam je protivnik po mjeri. Nama je prije svega prvenstvo prioritet, ali mislim da možemo proći Rudar. Biće teško jer se igra jedna utakmica na njihovom terenu, a posebno zbog toga što nam je pola tima pokošeno povredama. Nadam se da ćemo sa što jačim sastavom naredne srijede otići u Prijedor, te izboriti prolazak među osam najboljih ekipa" ističe Memišević.

Ove sedmice očekuje se rasplet situacije oko investitora, koji su zainteresovani za preuzimanje kluba

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Rekli su nam da će danas dostaviti pismenim putem svoje očitovanje, glede cjelokupne situacije. Mi još nismo ništa dobili u klub, čekat ćemo sutrašnji dan, a ako ništa ne bude, onda ćemo zajedno s pregovaračkim timom poduzeti naredne korake. Nadam se da će na kraju sve završiti dobro za klub, a to je ono što je najvažnije", kazao je za SportSport.ba Jasmin Memišević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.