Prvotimac Bayerna

Robben: Nisam previše opterećen novim ugovorom

Krilni fudbaler Bayern Minhena Arjen Robben nije previše opterećen eventualnim produžetkom saradnje sa minhenskim klubom.

Robben (33) igra veoma dobro bez obzira što je u poznim igračkim godinama i mnogi smatraju da on može ponuditi još barem dvije sezone na najvišem nivou. 

Njegov ugovor sa Bayernom ističe na ljeto naredne godine, a sam fudbaler kaže da za sada nije bilo pregovora oko produženja istog. 

"Veoma sam opušten. Još uvijek me niko nije kontaktirao vezano za novi ugovor, a ja ne žurim. Osjećam se veoma dobro i fokusiran sam samo na fudbal", rekao je Robben. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, nekadašnji holandski reprezentativac je u redove Bayerna stigao na ljeto 2009. godine iz Real Madrida za 24 miliona eura, a prije toga je bio član Chelseaja, PSV-a i Groningena. Za reprezentaciju Holandije ukupno je odigrao 96 mečeva te je postigao 37 golova. 

Ove sezone je u dresu Bayerna upisao sedam mečeva u Bundesligi te je postigao dva gola uz jednu asistenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.